“We halen onze planning altijd”

“We halen onze planning altijd”

Sportief, dat is Productieleider / Montageplanner Sander Rosmuller (47) uit Varsseveld absoluut. Drie keer in de week gaat hij sporten, het liefst wielrennen, hardlopen of soms zelfs een kwarttriatlon. Sander is getrouwd en heeft twee zoons van 7 en 15 jaar. Samen met zijn vrouw zit hij bij een atletiekvereniging. Het helpt hem om zijn hoofd goed leeg te maken na een dag hard werken bij Veld, legt hij uit: “Sport is voor mij een belangrijke uitlaatklep.”

Belangen tegen elkaar afwegen

Als fanatieke sporter heeft Sander een sterke competitiedrang: “Het is gaaf om nog even een tandje bij te zetten, kijken hoever je kunt gaan. Dat vind ik leuk om te doen. Het is fijn om een goede balans tussen werk en privé te hebben, met mensen samenwerken dat geeft mij plezier en energie. Ik heb mijn plek bij Veld gevonden. Het is mijn taak om de belangen van mijn collega-monteurs zo goed mogelijk tegen elkaar af te wegen, zowel zakelijk als privé, en op basis daarvan beslissingen te nemen die het beste zijn voor zowel de collega’s als voor Veld. We hebben hier 11 vaste mensen rondlopen in productie. Van een constructiewerker tot een lasser en van een koeltechnicus tot een timmerman. Die mensen stuur ik aan. Daarnaast plan ik alle montages. Voor elk project krijg ik door wat er gemaakt moet worden en dat probeer ik zo goed mogelijk in te plannen. We hebben speciale monteurs voor retail, horeca en industrie, maar ook allrounders. 25 Hoofdmonteurs en 23 hulpmonteurs gaan in teams op pad en wanneer het nodig is dan zorg ik ervoor dat de juiste mensen worden ingeleend om bij te springen.”

Retail is bijzonder

Het montagewerk an sich is in de retail niet veel anders dan in andere situaties, vertelt Sander. Maar de omgeving waarin je werkt is wel bijzonder: “Bij een verbouwing of nieuwbouw van een supermarkt moet er altijd in relatief korte tijd heel veel gebeuren. Daarom ben je er met heel veel mensen tegelijk aan het werk en deze probeer ik zo goed mogelijk te faciliteren. Je hebt veel meer stakeholders in zo’n situatie. Ik zorg voor de juiste man op de juiste plek, daarom halen wij onze planning altijd. Dat komt mede doordat er eigenlijk geen uitwijkmogelijkheden zijn. Het werk moet gewoon af. We zijn als bedrijf heel flexibel.”

Omgaan met mensen

Als Sander gevraagd wordt om zijn eigen sterke punten op te noemen, komt als eerste bij hem op dat hij goed is in het omgaan met mensen: “Zowel met de monteurs die ik aanstuur als met het management van Veld kan ik goed overweg. Ik ben sociaal vaardig om met al die verschillende belangen om te gaan. Ondanks dat ik wel een technische opleiding heb gedaan, moet ik het toch vooral hebben van mijn communicatie, flexibiliteit en snel kunnen schakelen bij veranderingen. Ik denk heel sterk in oplossingen.

Voorselectie van nieuwe medewerkers

Ruim 8 jaar werkt Sander nu bij Veld. Sander is medeverantwoordelijk voor de voorselectie van nieuwe koelmonteurs: “In het eerste gesprek leggen we uit waar Veld voor staat en proberen we te achterhalen of de technische kennis van de kandidaat overeenkomt met wat wij vragen. Ik probeer altijd de kou uit de lucht te halen. De laatste tijd hebben we goede medewerkers binnengehaald, dus dat verloopt allemaal prima.”

Deel dit bericht

Vragen over schepijsvitrines?

Ontvang advies.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.