Over Veld

Over Veld

Het ontstaan

In 1960 richtte Henk Veld zijn eigen bedrijf op in Groenlo.Tijdens zijn opleiding aan de Storkschool in Hengelo en zijn werk in de Nederlandse Antillen had hij enorm veel expertise opgedaan in het vakgebied van de koudetechniek. In een bloeiende agrarisch georiënteerde Achterhoek, waar tevens veel activiteit was van slachterijen en vleesverwerkende bedrijven, was meer dan voldoende vraag naar kwalitatieve oplossingen in de koudetechniek. In dezelfde periode namen versproducten zoals kaas en vleeswaren een steeds belangrijkere plaats in binnen het assortiment van de traditionele kruidenier en deden de eerste zelfbedieningswinkels hun deuren open. In het begin werden deze versproducten eerst nog gepresenteerd in door Henk Veld zelf geproduceerde koeltoonbanken, al snel bleek dat het ook anders kon.

Groei

Vanuit Italië werden bijvoorbeeld Arneg koel- en vriesmeubelen geïmporteerd en gedistribueerd. Vol enthousiasme, en met oog voor de klant en de kwaliteit, wisten Henk Veld en zijn eerste medewerkers nieuwe product marktcombinaties te vinden en innoveerden ze (al heette dat toen anders) er stevig op los. De werkplaats in de tuin bij het woonhuis van Henk werd al snel te klein, en ook het in 1964 gebouwde nieuwe pand aan de Marhulzenweg werd in de daaropvolgende jaren meerdere keren uitgebreid. Eind jaren ‘90 werden de verhuisplannen op tafel gelegd en uiteindelijk werd officieel in april 2000 de huidige, inmiddels opnieuw uitgebreide, locatie in gebruik genomen. Het bedrijf was in die jaren tot bloei gekomen en had zich via natuurlijke weg getransformeerd tot een gerespecteerde speler in diverse sectoren van de koudemarkt.

De retailwereld werd gedomineerd door een aantal grote landelijk opererende supermarktketens. Bij heel wat ketens was Veld Koeltechniek een vaste contractpartner. Daarnaast waren verschillende Nekovri leden, versdistributeurs en foodproducenten al jaren een vaste relatie van het bedrijf. De import en distributie, van al dan niet stekkerklare meubelen, cellen en aggregaten ten dienste van diverse sectoren in de markt, nam een hoge vlucht en leidde tot een professioneel portfolio van kwalitatieve opslag- en presentatiesystemen. Dit alles moest vanzelfsprekend gegarandeerd functioneren en daarom vormt de klantenservice een belangrijke vierde poot aan de activiteitentafel. Ondertussen heeft Veld in 2010 vol trots haar 50 jarig jubileum kunnen vieren, mede door vast te houden aan de inhoud van haar missie.

Missie

Veld Koeltechniek is dé dienstverlener in het leveren van koudetechnische oplossingen in koudetechniek in product- en procesomgeving. Innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hierbij centraal staan, met als doel voor onze klanten toegevoegde waarde te genereren waarbij onze competente medewerkers het verschil weten te maken.

Veld Koeltechniek is bewust uit de markt van klimaatbeheersing, van de mens in arbeid en wonen, gebleven. Hierdoor konden we blijven focussen op de ontwikkelingen in de gekozen product marktcombinaties. Dit heeft geresulteerd in gezonde structurele groei gedurende de volgende jaren.

Kernwaarden

Onze kernwaarden: Betrokken, Innovatief, Competent, Resultaatgericht en Zelfbewust moeten onze identiteit in de markt van een scherp profiel voorzien. Innovatieve oplossingen, met het gebruik  van natuurlijke koudemiddelen, zijn daarvan een voorbeeld. Net zoals het maken van belangrijke efficiencyslagen door het in structuur brengen van de organisatie.

Het familiebedrijf Veld Koeltechniek, dat 180 medewerkers telt, kent weinig verloop en geregeld vieren we een dienstjubileum van één of meerdere medewerkers. Het gegeven, dat we het succes van onze oprichter Henk Veld verderzetten en met enthousiasme onze klanten waar blijven bieden voor hun geld, blijft echter belangrijk.

Vragen over schepijsvitrines?

Ontvang advies.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.