“Ik borg de kwaliteit en veiligheid van onze installaties.”

Kwaliteit en veiligheid borgen

Veld past bij de grotere koudeinstallaties hoofdzakelijk roestvast staal leidingen toe. RVS kent een groot aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld staal of koper. Uiteraard de meest voor de hand liggende eigenschap is de corrosieweerstand. Daarnaast kunnen legeringen met veel chroom en nikkel ook bij hoge temperaturen hun sterkte behouden. Dankzij moderne staalbewerkingstechnieken kan RVS goed geknipt, gelast, vervormd, gefreesd en geconstrueerd worden. RVS is goed bestand tegen grote temperatuurverschillen.

De verbindingen van de verschillende installatie delen worden door middel van TIG gelast. Na het lasproces wordt de kwaliteit van de lasverbinding visueel én middels röntgenfoto’s gecontroleerd. Pas daarna kan een sterkteproef worden uitgevoerd. 

De kwaliteitscontrole wordt mede uitgevoerd door onze lasinspecteurs. Joop Roelofsen is naast zijn dagelijks werk als projectleider industriële koudetechniek werkzaam als lasinspecteur. “In samenspraak met onze Notified Body (keuringsinstantie) heb ik een opleiding gevolgd bij TNT Europe. Ik ben opgeleid tot visueel lasinspecteur level 2.”

Wat houdt de functie lasinspecteur in?

Ik beoordeel tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op basis van steekproeven de kwaliteit van het laswerk. Wanneer ik een afwijking constateer, dan kan deze tijdig verholpen worden. Daarnaast beoordeel ik de röntgenfoto’s van de lassen. Binnen Veld ben ik het aanspreekpunt voor interne en externe lassers. Ook onderhoud ik contacten met de partijen die voor ons het “Niet destructief Onderzoek” (het maken van de röntgenfoto’s) verzorgen.

Wat maakt het werk aantrekkelijk?

Samen met mijn collega’s borg ik de kwaliteit en veiligheid van de installaties van onze klanten. Het is belangrijk om deze expertise zelf in huis te hebben. We kunnen daardoor veel sneller en effectiever reageren. Daarnaast is het leuk om ermee bezig te zijn.

Verwachte ontwikkelingen

Wij hebben voor de wat kleinere CO2 systemen al geëxperimenteerd met persverbindingen. Hierdoor kan het laswerk en het Niet Destructief Onderzoek achterwege blijven. De eerste resultaten zien er veel belovend uit. Het is echter wel beperkt tot de kleinere leidingdiameters.

 

 

Deel dit bericht

Vragen over schepijsvitrines?

Ontvang advies.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.