Hoe ontlast ik mijn koeling bij tropische temperaturen?

Net zoals mens en dier gaan ook koelinstallaties gebukt onder tropische temperaturen van boven de 30˚ C. Gelukkig helpt Veld Koeltechniek haar relaties om bij een dergelijke hitte het hoofd koel te houden. En… nog belangrijker dat uw koelinstallatie steeds naar behoren functioneert!

Om te voorkomen dat uw koelinstallatie de grenzen van zijn ontwerpcondities bereikt, adviseren wij u allereerst:

  • De cel- en meubeldeuren zoveel mogelijk dicht te laten;
  • De deuren zo kort mogelijk te openen.

Condensor schoon

Op uw dak bevindt zich de condensor waar de warmte uit uw koelinstallatie wordt afgegeven aan de buitenlucht. Om te voorkomen dat de installatie op hoge druk uitvalt, is het van belang:

  • De onderkant van de condensor goed proper te houden.

Ook al is de condensor dit jaar al gereinigd, dan kan er toch alweer heel wat stof onder zitten.. U verwijdert het stof met t:een zachte stofdoek, zonder kracht te zetten. Denk er wel aan in de richting van de lamellen mee te vegen.

Meer tips over het reinigen van uw condensor vindt u hier.

Watersproeier

Heeft u een oudere installatie waarvan de condensor niet optimaal functioneert omdat er hogedrukproblemen ontstaan tijdens (zeer) warme dagen dan adviseren wij u om preventief een watersproeier(s) bovenop uw condensor te plaatsen. Zo kunnen zowel de condensor als het dak goed met water worden gekoeld.

Het is belangrijk dat u de sproeier ’s ochtends meteen inschakelt. Als er zich hogedrukproblemen hebben voorgedaan, duurt het even voordat u de koelinstallatie weer in gebruik kan nemen!

Mochten er zich hoe dan ook storingen met uw koelinstallatie voortdoen, dan belt u natuurlijk meteen met Veld Koeltechniek op +31 (0)544-476476. Onze onderhoudsmonteurs staan altijd klaar om u te helpen.

Deel dit bericht

Vragen over schepijsvitrines?

Ontvang advies.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.