Dry age meat

De laatste jaren is dry aged meat een populair product. De ooit uit Amerika overgekomen rijpingstechniek die hiervoor wordt gebruikt kunt u toepassen met behulp van een dry aged meat kast. Tevens een mooi presentatiemeubel voor in uw slagerij.

Dry-aged rijpen

Dry agen wil zeggen dat je vlees enkele weken droog en koud laat rijpen. Dit rijpen wordt ook wel besterven genoemd. Het vlees verliest veel vocht en daardoor gewicht. Ook droogt het sterk in. De buitenkant van het vlees wordt door het indrogen zwart en hard. De korst die ontstaat is een soort natuurlijke isolatie en zorgt ervoor dat de binnenkant van het vlees niet bederft. De binnenkant blijft mooi rood en wordt smaakvoller en heerlijk mals.

Geschikte vleessoorten voor dry aging

Rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees zijn geschikt voor het dry aged rijpingsproces. Aangeraden wordt om het bot in het vlees te laten zitten gedurende de weken dat het u vlees laat rijpen. De kern van het vlees blijft zo beter beschermd.

Dry aged meat kasten

Daar waar de langzame besterving van het vlees vroeger in de schuur bij de boer gebeurde zijn er tegenwoordig dry aged meat kasten. In deze kasten kunt u uw vlees presenteren en rijpen. De dry aged meat kasten geven u inzicht in het rijpingsproces. De luchtvochtigheid, luchtcirculatie en de temperatuur in de kast kunt u eenvoudig controleren.

Veld biedt verschillende mogelijkheden

Veld heeft drie verschillende soorten vleeskasten in haar assortiment. De uitvoering van de kast kunt u naar wens bepalen. U kunt ervoor kiezen om een kast enkel voor presentatie te gebruiken maar de modellen kunnen ook uitgevoerd worden als rijpingskast. In dat geval is de kast geschikt om uw vlees te presenteren maar ook voor langere periodes te rijpen.

Bekijk het assortiment dry aged meat kasten in onze webshop.

Bekijk het assortiment

Vragen over schepijsvitrines?

Ontvang advies.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.